spory owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To niewątpliwie najmocniej popularne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, pełną smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że jedzenie nie tylko odżywia ciało, lecz może również służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niedużo osób zdaje sobie sprawę, iż prawda ta została odkryta...
Niedzielne obiady to wyśmienita okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Ale cóż zrobić, by nie jeść na krągło schabowego? starczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w klasycznym wydaniu. Idealne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...
Ta książka doskonale łączy tradycję z postępowością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne komponenty, a przepisy opatrzone są atrakcyjnymi zdjęciami. To zbiór...