Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są...
doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można wyczarować...
Konfitury, dżemy, kiszonki... Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, lecz też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi...
najkorzystniejsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak wykorzystać zwykłe, proste elementy, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i...
Ojciec Święty rzadko jadał sam, a „papieskie obiady” traktował jako okazję do spotkań i rozmów w mniej formalnej atmosferze. Wszyscy, którzy mieli okazję w nich uczestniczyć, wspominają, że papież...
W powszechnym mniemaniu kuchnia klasztorna uchodzi często za synonim kuchni staropolskiej, potężnie zakorzenionej w naszej tradycji kulinarnej, odwołującej się do wielowiekowych doświadczeń...
"Nigel to cholerny geniusz!" Jamie Oliver Gdy rozpoczyna się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. "Zielona uczta: jesień, zima" to...
Edycja specjalna z notesem na zakupy - spisem produktów do przepisów z książki.Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego...
Ta książka doskonale łączy tradycję z postępowością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne komponenty, a przepisy opatrzone są spektakularnymi zdjęciami. To zbiór...