Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez wątpienia zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami choćby wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz w całości zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem wyśmienitym na kanapki. Stały się wyśmienitym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te klasyczne coraz częściej kuszą nas słodkimi...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce posiadać każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy...
Smaczna oraz mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, że decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują jednocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...