najistotniej KOMPLETNA KSIĄŻKA KUCHARSKA SIOSTRY ANASTAZJI! Kolejna i zarazem ostatnia obfita Księga Siostry Anastazji stanowi prawdziwe kulinarne kompendium, w którym konwencjonalne receptury...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii pozwala na sprawne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Trafnie dobrane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców i z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych elementów, które zbierzesz w przydomowych...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Siostra Anastazja Pustelnik FDC, na co dzień kucharząca krakowskim jezuitom, to postać niezwykła. Skromna zakonnica, a jednocześnie autorka czterech książek kucharskich o łącznym nakładzie miliona...
Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków. Jak upiec wyśmienite ciasto i sprawić, żeby pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością? Skorzystaj z doświadczenia i popularnych przepisów...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Największy bestseller Siostry Anastazji teraz w nowym wydaniu!Wszystkie przepisy z barwnymi ilustracjami!Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od lat...
Dieta keto może być kolorowa, najróżniejsza, a zarazem szykowna! W tej wyjątkowej książce kucharskiej znajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i realizowanie usług gastronomicznych). Pokazuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,jednak kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Demonstruje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych: prezentuje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Przetwory owocowe tradycyjne, wyszukane, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają radować się smakiem i aromatem owoców...
Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co poprawnie znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu...
obfitanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak dużo rewelacyjnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a najczęściej mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom poprawny wzrost i rozwój, dbając o ich...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Przedstawia wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Fascynacja smakami i aromatami, nowatorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na ciekawą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Lekko & zdrowo to kolekcja wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na wyjątkowo smaczne dania. Każda z książek stanowi niezawodną pomoc w kuchni. Proponowane...