Zeszyt ćwiczeń do nauki języka niemieckiego zawodowego w gastronomii zezwala na produktywne opanowanie koniecznego w pracy słownictwa. Stosownie dobrane ćwiczenia posiadają na celu zapewnienie...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców i z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych komponentów, które zbierzesz w...
Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Dieta keto może być kolorowa, rozmaita, a zarazem gustowna! W tej nieszablonowej książce kucharskiej wynajdziesz 101 przepisów na śniadania na słono i na słodko, obiady: sycące zupy, przepyszne...
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Prezentuje wiedzę i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia)....
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, lecz żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,ale kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu...
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.15 (Organizacja produkcji gastronomicznej). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych: demonstruje treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6 - Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Rozwija...
Przetwory owocowe konwencjonalne, wytworne, egzotyczne Smak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców...
obfitanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak niemało świetnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a przeważnie mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom prawidłowy wzrost i rozwój, dbając o ich...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieprzerwanie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania...
Fascynacja smakami i aromatami, nowatorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na ciekawą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży). W...
Kolejna książka z linii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.odszukamy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich, które...
Piotr Ogiński jest perfekcyjnym kucharzem, potrafiącym w niebanalny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi niezwykle lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać nowe...
Lekko & zdrowo to linia wyjątkowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na wyjątkowo smaczne dania. Każda z książek stanowi bezawaryjną pomoc w kuchni. Proponowane...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla znikomych i wielkich. Autorka podkreśla,szczególnie ważne...
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest trudne? Oczywiście, że nie. Starczy sięgnąć po ogólno dostępne, popularne i proste elementy. Wszystko to, co serwowane jest w...