Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie innowacyjnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn, a także idealniego jedzenia, o...
Największym skarbem człowieka jest zdrowie!Co jeść, jak, kiedy i ile, by przywrócić i zachować zdrowie? Odpowiedzi na te pytania udziela doktor nauk medycznych, jedna z najbardziej znanych...
Pozycja nieszablonowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.W pięknej, bogato ilustrowanej, albumowej książce znalazły się propozycje...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Poradnik zaliczany do klasyki, sprzedano już ponad 100 000 egzemplarzy.Opracowana w 1986 roku i przetestowana przez naukowców Europejskiego Instytut Badań nad Odżywianiem (IREN), metoda doktora...
Książka „Powrót do życia, czyli o stwardnieniu rozsianym i chorobach nowotworowych inaczej" powstała na podstawie doświadczeń i przemyśleń, które zbierałam od chwili wystąpienia u mnie...
Ta książka świetnie łączy tradycję z progresywnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne składniki, a przepisy opatrzone są pięknymi zdjęciami. To zbiór najlepszych...