ZUPY. KlasycznE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się zarówno polewki genialnie wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON klasycznEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W kolekcji,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" pokazujemy...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian!Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym przeciętniewieczu, najczęściej przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najmocniej standardowych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc podstawowe...
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są...
doskonałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą także być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo nawet z podstawowego zestawu produktów można wyczarować...
Konfitury, dżemy, kiszonki... Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, lecz też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować zróżnicowane gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i szykowne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
GOTUJEMY to aktywnościowa książka o kuchni i gotowaniu - pełna zadań do rozwiązania i kolorowania. To nie tylko interaktywna kopalnia wiedzy i kulinarnych ciekawostek, lecz też pomoc w nauce...
Ojciec Święty rzadko jadał sam, a „papieskie obiady” traktował jako okazję do spotkań i rozmów w mniej formalnej atmosferze. Wszyscy, którzy mieli okazję w nich uczestniczyć, wspominają, że papież...
W powszechnym mniemaniu kuchnia klasztorna uchodzi nieraz za synonim kuchni staropolskiej, solidnie zakorzenionej w naszej tradycji kulinarnej, odwołującej się do wielowiekowych doświadczeń...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne niepokaźne przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon...