Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Gromadzi około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, jednocześnie młodych, jak i starszych. To wartość, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, iż sushi potrafi olśnić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily serca...
Sałatki warzywne, to popularna, ale nie zawsze użytkowana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu pozwala...
50 przepisów kulinarnych 50 osób ze świata polityki 50 rozmów w kuchni - zwykle o polityce Niezwykła książka kucharska, która powstała na podstawie programu telewizyjnego prowadzonego przez...
Przed Państwem kolejna książka z linii Kuchnie świata. Dzieło wyjątkowo oczekiwane i doskonale wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona klasyczne i te bardziej wyszukane...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek pomiędzy tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i interesująco - słowem spektakularnie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, wystarczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają...