Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian!Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, z reguły przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu...
W naszej książce znajdą Państwo przepisy na:- warzywa faszerowane- samodzielne dania z warzyw i nie tylko: sałatki z kurczakiem, rybami, ryżem, makaronem...- warzywne dodatki do innych dań.kolekcja...
obecnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego typu diety na środowisko,...
GOTUJEMY to aktywnościowa książka o kuchni i gotowaniu - pełna zadań do rozwiązania i kolorowania. To nie tylko interaktywna kopalnia wiedzy i kulinarnych ciekawostek, lecz też pomoc w nauce...
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i standardowej dla Grecji i Greków. Na ogół postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Cechuje się m.in. Lubianym w kuchniach śródziemnomorskich...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Odnajdziecie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje...
Cudze chwalicie, swojego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których pokazujemy rozmaite sposoby użycia w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów oraz warzyw z rodzimych...
Wędzenie i wędliny to idealna książka z przepisami i poradami na domowy wyrób mięsa. Jest to nieprzeciętna lektura dla tych, którzy chcą poprawić jakość i smak spożywanych produktów. Dla wielu...