Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! piękna księga poświęcona wszelkim realnym smakom kuchni włoskiej. Ukazuje wszystkie potrawy i ich elementy, które sprawiły, że kuchnia ta...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego korzystnego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i sprawności...
To książka kulinarna z najkorzystniejszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To...
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska prawidłowo znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam zwiększają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was doskonałą...
Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie postępowosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych swiatyn, a także wspanialego jedzenia, o...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Zdrowie początkuje się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między dobrymi bakteriami a wytrzymałością. Mikroflora jelit jest unikalna i wpływa na nasze...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Napisałam tę książkę, żeby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób zapobiegać...
Alchemia pożywienia to szerokie źródło wiedzy na temat leczniczych parametry pożwienia. Staranny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty...
nowe zwiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Co zapewnia spożywanie superproduktów? optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ wytrzymałościowy; energię i prawidłowy nastrój; oczyszczenie organizmu;...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swojej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować nowe doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...