Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są...
wspaniałe dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo choćby z podstawowego zestawu produktów można wyczarować...
Konfitury, dżemy, kiszonki... Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, ale też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi...
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska prawidłowo znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w...
Ojciec Święty rzadko jadał sam, a „papieskie obiady” traktował jako okazję do spotkań i rozmów w mniej formalnej atmosferze. Wszyscy, którzy mieli okazję w nich uczestniczyć, wspominają, że papież...
W powszechnym mniemaniu kuchnia klasztorna uchodzi nieraz za synonim kuchni staropolskiej, potężnie zakorzenionej w naszej tradycji kulinarnej, odwołującej się do wielowiekowych doświadczeń...
Książka "Ziołowe gotowanie" to nie kolejna dieta opracowana w gabinecie dietetyka, lecz prawdziwe odżywianie, które jest oparte na wielowiekowej, polskiej tradycji. Jest więc ono bogactwem...
Ta książka perfekcyjnie łączy tradycję z nowoczesnością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne składniki, a przepisy opatrzone są przepięknymi zdjęciami. To zbiór...