Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć lecz i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
prezentujemy przewodnik po świecie dobrej kuchni i korzystnych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień, udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie...
znacznanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo nadzwyczajnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a z reguły mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom korzystny wzrost i rozwój, dbając o ich...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam bezustannie, że tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Fascynacja smakami i aromatami, prekursorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na ciekawą książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Lekko & zdrowo to seria nieszablonowych książek kulinarnych zawierających nieskomplikowane przepisy na nad wyraz smaczne dania. Każda z książek stanowi bezawaryjną pomoc w kuchni. Proponowane...
Rodzinne gotowanie to coś więcej aniżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niepokaźnych i sporych. Autorka uwydatnia,bardzo ważne...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...