Nie od dziś wiadomo, iż nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Książka dla wszelkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy! Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Ateny nie są przystępnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
dużanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niedużo osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak niemało rewelacyjnych naturalnych barwników...
Katarzyna Cichopek, lubiana aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a przede wszystkim mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom poprawny wzrost i rozwój, dbając o...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam bezustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Fascynacja smakami i aromatami, prekursorskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na niebanalną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
wykonany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje mnóstwo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce...
Lekko & zdrowo to seria unikatowych książek kulinarnych zawierających przystępne przepisy na nad wyraz smaczne dania. Każda z książek stanowi bezawaryjną pomoc w kuchni. Proponowane receptury...
Rodzinne gotowanie to coś więcej niżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla niedużych i dużych. Autorka uwydatnia,bardzo ważne jest...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...