Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,w dodatku na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z dokładnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody wędzenia,...
Kolejna książka z linii Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich, które...
Piotr Ogiński jest świetnym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi szczególnie modny blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać świeże...
Przepisy na nieskomplikowane do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący...
Jak zamówić piwo w 25 językach, by móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Superżywność jest na ustach wszelkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, dzisiaj macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest nieprzystępne? Oczywiście, iż nie. Starczy sięgnąć po ogólno przystępne, popularne i proste składniki. Wszystko to, co...