GOTUJEMY to aktywnościowa książka o kuchni i gotowaniu - pełna zadań do rozwiązania i kolorowania. To nie tylko interaktywna kopalnia wiedzy i kulinarnych ciekawostek, lecz też pomoc w nauce...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z skrupulatnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody...
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,także na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do...
Reprint broszurki z 1929 roku z nieskomplikowanymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt...
Robert Winckiewicz, korzystnie już znany wielu czytelnikom, w swojej najnowszej książce zamieszcza przepisy na nowe pyszne i zdrowe produkty. W tym opracowaniu obok wcześniejszych przepisów...
Kolejna książka Roberta Winckiewicza tym razem poświęcona jest przechowywaniu żywności w słoikach i puszkach. Opisane zostały sposoby konserwowania nie tylko mięsa, ale także warzyw i owoców....
W książce "Kuchenne szaleństwa" odnajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, prędkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie – konsekwentnie wykorzystywana wspomaga przemianę materii, powiększa wytrzymałość na infekcje, wpływa korzystnie na nastrój, wygląd i samopoczucie. W „Zdrowo...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych prostych sałat i sałatek. W poradniku wynajdziemy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Ta książka jest skierowana do fanów najszlachetniejszego trunku, jaki nauczył się przygotowywać człowiek. Barman Gianfranco Di Niso otworzy przed nami doskonały, pełen nieprzewidzianek świat...
obszerny dobór funkcjonalnych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z różnych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego! Tytuł Dżemy Autor praca...
obszerny wybór użytecznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego! Tytuł Ziemniaki Autor praca zbiorowa...
Przepisy z książek kucharskich znajdujących się w tym komplecie pozwolą nie tylko zaspokoić choćby najistotniej skrywane pragnienia łakomczucha, ale także zyskać świadomość, że potrawy z makaronem,...