Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, jednocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Sałatki warzywne, to lubiana, lecz nie za każdym razem stosowana przez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki czemu...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co powoduje, iż sushi potrafi zniewolić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Kompetentne wskazówki na temat domowych sposobów utrwalania mięs: solenia, peklowania i wędzenia z skrupulatnymi recepturami. Dzięki prezentowanej książce poznasz podstawowe zasady i metody...
Nalewki - moje ciche przyjaciółki na niepogodę za oknem,również na niedyspozycje ciała i ducha. Kusząco zerkające z półek spiżarnianych. Dumnie oczekujące na nasze och i ach kiedy nalane do...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i interesująco - słowem efektownie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Przed Państwem kolejna książka z kolekcji Kuchnie świata. Dzieło szczególnie oczekiwane i wspaniale wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona konwencjonalne i te bardziej...
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym składnikiem na talerzu.W tym niezrównanym i efektownie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, demonstruje 50...