Zmień dietę, żyj uważniej, nie daj się chorobie!Choroba Hashimoto to obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Częściej dotyka ona...
Kulinarna podróż po świecie dla diabetyków i nie tylko!W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich i z kuchni chińskiej, japońskiej i...
Domowe wino może powstać nie tylko z winogron. Wyrób win z innych owoców, a także z warzyw, kwiatów, ziaren i ziół to hobby z tradycjami. Produkcja trunków z tych składników, które zgromadzisz w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być konsekwencją schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Standardowe dla niej są...
Zdrowe jelita to wyczerpujący, rzetelny poradnik dla osób chorujących na SIBO – przerost flory bakteryjnej w jelicie cienkim.Ból brzucha, dyskomfort, wzdęcia, biegunki i zaparcia to tematy, o...
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen rozmaitych smaków, odcieni i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, papryka czy ziemniaki,...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM!No i stało się! Będziesz mamą! na pewno towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepokój o przebieg ciąży i...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,aczkolwiek kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego rodzaju diety na...
Przetwory owocoweTradycyjne, gustowne, egzotyczneSmak lata zamknięty w słoiku – tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców nawet...
Autorka poradnika w szczególnie przystępny sposób objaśnia, czym jest IG, jak policzyć jego wartość w posiłkach i dlaczego powinniśmy dbać o to, by była jak najniższa. Dieta o niskim indeksie...
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. To sztuka towarzyskiego gotowania.Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, niezwykle pożytecznej zabawy...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Odszukacie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje albo...
Cudze chwalicie, swego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których ukazujemy różne sposoby użycia w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów i warzyw z rodzimych upraw....