Liście mizuny obfitują w witaminy A i C, przeciwutleniacze, kwas foliowy, a także wapń, żelazo, fosfor i potas. Regularne spożywanie liści działa należycie na układ nerwowy. Mizuna ma pikantny,...
Mieszanka zawiera nasiona sałat, kapust, brukwi i rukoli. Młode liście tych roślin tworzą apetyczną kombinację o lekko pikantnym smaku. Polecana do bezpośredniej konsumpcji, na kanapki lub do sałatek.
Smaczna mieszanka roślin liściowych, skomponowana z kilku odmian sałaty i endywii. Polecana do spożycia ze świeżymi warzywami w sałatkach, na kanapki albo jako niskokaloryczna, zdrowa przekąska.
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Niejednokrotnie określa się je jako "superfood", ponieważ w...
Wieloletnie roślina rzadziej uprawiana w ogrodach, a często spotykana na pastwiskach i łąkach. Ma szczególnie nieduże wymogi, rośnie na glebach wilgotnych, prawidłowo przepuszczalnych, na...
Kiełkownica wielopoziomowa składa się z trzech szalek do kiełkowania (dzięki którym jednocześnie można prowadzić produkcję trzech rodzajów kiełków), a także zbiornika na nadmiar wody i pokrywy....
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych minimalnych brązowych owocach, szczególnie ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Owoce są doskonałą bazą sosów, past olejków przyprawowych, a...
Odmiana wczesna, bardzo sugerowana do produkcji przetworów dla dzieci. Korzenie długie 18-22 cm, cylindryczne o skórce i rdzeniu barwy intensywnie pomarańczowej. Znamionuje się niską tendencją do...
Odmiana karłowa, sztywnołodygowa, bardzo wczesna, o smacznych ciemnoczerwonych okrąłych owocach. Wybierając nasiona ekologiczne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety....
wyjątkowo smaczna, prosta w uprawie odmiana sałaty masłowej. Nasiona pochodzą z upraw naturalnych. Wybierając nasiona naturalne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety....
Roślina jendoroczna wysokośći 50-60 cm. Siew w kwietniu wprost do gruntu w rzędy co 30cm. Zbiera się zielone liście i posiekane (jak natka pietruszki) dodaje się do sałatek, ogórków, kapusty,...
Powszechnie znana roślina wieloletnia użytkowana przeważnie w ziołolecznictwie. Można ją zbierać już w I roku uprawy, w latach następnych zbiór jest dwukrotny. Rośliny przed wytworzeniem kwiatów...