Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Niejednokrotnie określa się je jako "superfood", ponieważ w...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Nieraz określa się je jako "superfood", ponieważ w kontraście...
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych, niewiele znaczących, pomarańczowych owocach, niezwykle ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są wyśmienite jako baza sosów, past,...
Mieszanka zawiera nasiona sałat, kapust, brukwi oraz rukoli. Młode liście tych roślin tworzą apetyczną kompilację o lekko pikantnym smaku. Sugerowana do bezpośredniej konsumpcji, na kanapki lub do...
Smaczna mieszanka roślin liściowych, skomponowana z kilku odmian sałaty oraz endywii. Rekomendowana do spożycia ze świeżymi warzywami w sałatkach, na kanapki lub jako niskokaloryczna, zdrowa...
kompozycja inspirowana kuchnią włoską. Mieści nasiona: bazylii, brokułu, cykorii, rukoli i sałaty. Świetnie komponuje się z świeżymi warzywami i pieczywem. Można spożywać oddzielnie, w sałatkach...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Często określa się je jako "superfood", ponieważ w kontraście...
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych, nieznacznych, czerwonych owocach, wyjątkowo ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są nadzwyczajne jako baza sosów, past, olejków...
Wieloletnie roślina rzadziej uprawiana w ogrodach, a często spotykana na pastwiskach i łąkach. Ma wyjątkowo niepokaźne wymogi, rośnie na glebach wilgotnych, korzystnie przepuszczalnych, na...
Kiełkownica wielopoziomowa składa się z trzech szalek do kiełkowania (dzięki którym jednocześnie można prowadzić produkcję trzech rodzajów kiełków) i zbiornika na nadmiar wody i pokrywy. Uprawa...
Odmiana wczesna, niezwykle sugerowana do produkcji przetworów dla dzieci. Korzenie długie 18-22 cm, cylindryczne o skórce i rdzeniu barwy intensywnie pomarańczowej. Cechuje się niską tendencją do...
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych komponentów odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B, D, E, K. Kiełki lucerny poleca się zwłaszcza w stanach wyczerpania, jako dodatek...