Porównaj zanim kupisz

NA ŚNIEGU

nadzwyczajna sprawność na śniegu



Najwyższy poziom bezpieczeństwa na zaśnieżonych nawierzchniach dzięki liczniejszym i lepiej rozmieszczonym lamelom.

Oznaczenia 3PMSF* i M+S**.

* Oznaczenie 3 Peak Mountain Snow Flake. ** Mud & Snow.



NA LODZIE

Lepsze hamowanie i przyczepność na oblodzonych nawierzchniach



Skrócona o prawie 1 m droga hamowania na oblodzonej nawierzchni(1) dzięki nowej mieszance gumowej na bazie elastomerów poręcznych(1). 1) Skrócona o 8% droga hamowania na oblodzonych nawierzchniach w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Krisalp HP2 w wymiarze 205/55 R16 91H. Testy wewnętrzne przeprowadzone przez Grupę Michelin w październiku 2014 roku na torze lodowym w Clermont-Ferrand.



NA MOKRYCH NAWIERZCHNIACH

Jedna z najskuteczniejszych dostępnych na rynku opon zimowych na mokrych nawierzchniach



Lepsze osiągi na mokrej nawierzchni:

Podwyższone o jedną klasę oznaczenie przyczepności na mokrej drodze (z C do B)(2).

Skrócona o 2,2 m droga hamowania(3).

Kierunkowa rzeźba bieżnika w układzie „V” i kanały rynnowe „Toboggan” usprawniają odprowadzanie wody i ograniczają ryzyko aquaplaningu(4).

2) Podwyższone o jedną klasę oznaczenie (z C do B) w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Krisalp HP2. Źródło: raport z monitorowania produktu, sierpień 2015 r. (3) Skrócona o 2,2 m, czyli o 6% droga hamowania na oblodzonych nawierzchniach w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Krisalp HP2 w wymiarze 205/55 R16 91H. Testy wewnętrzne przeprowadzone poprzez Grupę Michelin w grudniu 2014 roku w Centrum Badań i Rozwoju Michelin w Ladoux. (4) wytrzymałość na aquaplaning zwiększona o 15% na prostej i o 13% na zakrętach w porównaniu z oponą poprzedniej generacji KLEBER Krisalp HP2 w rozmiarze 205/55 R16 91H. Testy wewnętrzne przeprowadzone poprzez Grupę Michelin w grudniu 2014 roku w Centrum Badań i Rozwoju Michelin w Ladoux.





źródło: https://www.kleber.pl


Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x