Phở to danie lekkie, zdrowe, smaczne - i dlatego rewelacyjnie wpasowuje się w aktualne trendy. Lecz to nie tylko jedna z najsłynniejszych zup z makaronem, to także prawdopodobnie jedna z najbardziej najróżniejszych zup na świecie! nadzwyczajnie smakuje jednocześnie z wołowiną, jak i z kurczakiem i w wersji wegetariańskiej albo wegańskiej. Nic zatem dziwnego, że stała się daniem kultowym. I to nie tylko w Wietnamie. W swym triumfalnym pochodzie przez świat trafiła do modnych barów z zupami od Australii po Stany Zjednoczone. W Polsce jeszcze jest już o niej nad wyraz głośno i dziś nie sposób zliczyć restauracji serwujących phở bò i phở gà. Tę pyszną zupę z makaronem ryżowym można też przygotować w domu, używając kilku prostych komponentów. Ta książka pokaże ci, jak sprawić,za każdym razem się udawała. Simi i Stefan Leistner są podróżnikami i blogerami kulinarnymi. Simi uwielbia fotografię, a Stefan jest zapalonym kucharzem. W trakcie swych podróży po krajach azjatyckich szukają tradycyjnych potraw. Stefan je próbuje, Simi robi zdjęcia. Od 2011 roku relacjonują swoje podróże i prezentują najnowsze przepisy na blogu.Jest to typowo odwiedzany w Niemczech blog kulinarny i podróżniczy poświęcony kulturze i kuchni azjatyckiej. Wcześniejsze publikacje Simi i Stefana zostały nagrodzone "Gourmand World Cookbook Award".
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »