nieprzeciętne uzupełnienie podręcznika z zadaniami umożliwiającymi doskonalenie umiejętności językowych. Zadania są zróżnicowane pod względem trudności, dzięki temu przeznaczone są dla szerokiej...
Podręcznik składa się z siedmiu rozdziałów, które wprowadzają i pomagają utrwalić słownictwo opisane w nowej podstawie programowej. Każdy z nich posiada: • wykaz umiejętności, które uczeń powinien...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług turystycznych. Podręcznik przystępnie wprowadza w zasady marketingu i stanowi przegląd metod działań marketingowych....
Zeszyt ćwiczeń Mit links! asygnowany do klasy 7 składa się z pięciu rozdziałów: „Hallo!", „Taschengeld", „Schule", „Meine Welt" i „Familie", dzięki którym uczeń może utrwalić i...
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie powiększonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Dedykowany jest dla tych, którzy chcą przez...
Zeszyt gromadzi niebanalne propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać podczas zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, podziw, strach,...
Podręcznik asygnowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje...
nowoczesny podręcznik niezbędny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać aktywnie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, powiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, i pozwala na...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Atlas Przyroda Klasa 4 uwzględnia zmiany z nowej podstawy programowej.W atlasie przedstawiono zagadnienia przy pomocy pokaźnych, czytelnych zdjęć, rysunków i map, funkcjonalnych infografik oraz...
Publikacja posiada najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Zawiadamia treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Publikacja jest asygnowana do ergonomicznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), średniowiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano chronologicznie....
Ćwiczenia w zakresie cyfr oraz 24 liter alfabetu. Zasobność czynności gwarantuje wyśmienitą zabawę (kolorowanie, pisanie, dopełnianie, naklejanie), podczas, której dziecko łatwiej uczy się poznawać...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych i elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów elektrycznych i...
Publikacja przeznaczona do praktycznej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie praktycznych warunków pracy).W publikacji...
Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów, a także przygotowywanie...
Treści dotyczące budowy i czynności życiowych organizmów są wprowadzane stopniowo, żeby ułatwić uczniom ich zrozumienie i przyswojenie. Omówienie organizmów od najprostszych do tych o trudnej...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...