Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych artykułów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą towarów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności poręcznej, komfortowej, a także dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla rozmaitych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.15.1ISBN: 9788302150449Kod paskowy: 9788302150449Autorzy: Czerwińska DorotaWydanie: 1Rok wydania: 2015Kod wydawcy: 20321Miejscowość: Warszawaliczba stron: 232Oprawa: MiękkaPKWiU: 58.11.1Format: 17.0x24.5cmGłębokość (mm): 9Waga: 0.35Języki: polskiGrupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »