„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy VI" to zbiór zadań matematycznych dedykowanych dla uczniów klas szóstych szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy V" to zbiór zadań matematycznych przeznaczonych dla uczniów klas piątych szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Arkusze egzaminacyjne z języka polskiego dla uczniów klas ósmych to pakiet ośmiu testów, które pozwolą usystematyzować wiedzę konieczną do korzystnego zdania egzaminu ósmoklasisty, a co ważniejsze...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Matematyka młodego przyrodnika" dla klasy 1 jest zgodna z Podstawą Programową MEN, czyli z tym, czego uczniowie uczą się w klasie pierwszej z edukacji matematycznej i przyrodniczej, ale...
"Matematyka młodego przyrodnika" dla klasy 2 jest zgodna z Podstawą Programową MEN, czyli z tym, czego uczniowie uczą się w klasie drugiej z edukacji matematycznej i przyrodniczej, lecz nie...
"Matematyka młodego przyrodnika" dla klasy 3 jest zgodna z Podstawą Programową MEN, czyli z tym, czego uczniowie uczą się w klasie trzeciej z edukacji matematycznej i przyrodniczej, lecz...
„Licz ze mną. Zbiór zadań z matematyki dla uczniów klas 7 i 8. Część 2" to druga część linii z zakresu umiejętności matematycznych asygnowanej dla uczniów klas siódmych i ósmych. Zadania...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Rozmównik łączy w sobie zalety słownika i rozmówek. Zawiera ułożone alfabetycznie hasła, które odpowiadają podstawowemu zasobowi słownictwa. Pod każdym z nich znajduje się niemało praktycznych...
Rozmównik szkolny to najmłodsza z tej linii pomoc w nauce języka angielskiego. Łączy w sobie atuty słownika i rozmówek. Zawiera ułożone alfabetycznie hasła, które odpowiadają podstawowemu zasobowi...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa, a także...
Książka,,Tropik matematyczny dla klasy 2" przeznaczona jest dla uczniów klasy II. Została opracowana zgodnie z nową podstawą programową MEN. Może być używana jako uzupełniający zeszyt ćwiczeń...