"Pewny start. Instrukcje zachowań. Kawiarnia" to publikacja zawierająca instrukcje w formie tekstu nietrudnego do czytania, a także fotografie pokazujące czynności i zachowania związane z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Kompass to nowa linia podręczników przeznaczona dla uczniów gimnazjum równocześnie zaczynających naukę języka niemieckiego jak i kontynuujących, uczących się w wymiarze dwóch godizn tygodniowo....
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i pracownik...
Podręcznik przeznaczony jest dla dzieci początkujących naukę w wieku 5-6 lat. Materiał podzielony jest na cztery części. Pierwsza gromadzi duety dla ucznia i nauczyciela, opracowane z...
Nasz muzyczny elementarz jest pierwszym i, jak do tej pory, jedynym na polskim rynku podręcznikiem do rytmiki i kształcenia słuchu dla 6-latków. Przy tworzeniu podręcznika autorki oparły się o...
Podręcznik asygnowany jest dla najmłodszych dzieci, początkujących naukę gry na gitarze w wieku 5-6 lat. Publikacja gromadzi: blisko 50 duetów dla ucznia i nauczyciela (w tym znane dziecięce...
Podręcznik przeznaczony jest dla początkujących gitarzystów – najmłodszych dzieci początkujących naukę gry na gitarze w wieku 7-9 lat. Materiał podzielony jest na cztery części: I cz. – poświęcona...
Publikacje Nasza muzyka 4-6 asygnowane są dla uczniów szkoły muzycznej I st. (kontynuujących naukę w klasach IV-VI). Główne założenia podręczników nawiązują do trzech pierwszych części z tej serii....
Publikacje Nasza muzyka 4-6 asygnowane są dla uczniów szkoły muzycznej I st. (kontynuujących naukę w klasach IV-VI). Główne założenia podręczników nawiązują do trzech pierwszych części z tej linii....
Publikacje z linii Nasza muzyka łączą mocne strony podręcznika zawierającego dużą ilość treści, solfeża i ergonomicznego zeszytu ćwiczeń. Materiał solfeżowy obejmuje melodie ludowe, utwory z...
Publikacje Nasza muzyka 4-6 asygnowane są dla uczniów szkoły muzycznej I st. (kontynuujących naukę w klasach IV-VI). Główne założenia podręczników nawiązują do trzech pierwszych części z tej...
Kak dieła? to nowo opracowany trzyczęściowy kurs języka rosyjskiego dla szkół ponadgimnazjalnych. Powstał on na bazie poprzedniej szeroko znanej dwuczęściowej linii (Kak dieła? 1. Podręcznik dla...
Nowy solfeż asygnowany jest do zajęć kształcenia słuchu w szkołach muzycznych I stopnia. Adresatem publikacji są dzieci zaczynające naukę w cyklu czteroletnim i uczniowie procesu sześcioletniego i...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna i pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa konsumentów w branży gastronomicznej to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Chopin dla młodzieży. Zygmunt Noskowski Wydawnictwo: Euterpe ISMN: 9790801507143 16 stron Zawarte utwory F. Chopin - Śliczny chłopiecF. Chopin - Dwojaki koniecF. Chopin - Gdzie lubiF. Chopin -...
Zbiór autorstwa Elżbiety Żochowskiej asygnowany dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Zawiera 5 zestawów pytań (część pisemna) i 5 zadań (część praktyczna), które mają pomóc uczniom...