Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług turystycznych. Podręcznik dostępnie wprowadza w zasady marketingu i stanowi przegląd metod działań marketingowych....
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie rozszerzonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Dedykowany jest dla tych, którzy chcą poprzez...
Zeszyt mieści atrakcyjne propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać w trakcie zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, podziw, strach,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Podręcznik dedykowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje...
progresywny podręcznik niezbędny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać aktywnie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, powiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, i zezwala na...
Career Paths Fishing & Seafood Industry Career Paths to nowość na polskim rynku wydawniczym. Idealna seria podręczników dla osób pragnących poznać język angielski lub pogłębić jego znajomość w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), średniowiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano chronologicznie....
Publikacja jest asygnowana do funkcjonalnej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została...
Publikacja zawiera najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Zawiadamia treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zeszyt lekturowy dla uczniów klasy 4 posiada omówienie 15 tekstów kultury, takich jak: Powrót taty A. Mickiewicza, Mazurek Dąbrowskiego J. Wybickiego, Bajka o rybaku i rybce A. Puszkina,...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych, a także elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów...
Publikacja dedykowana do poręcznej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie funkcjonalnych warunków pracy).W publikacji...
To linia progresywnych podręczników przygotowujących do egzaminu gimnazjalnego. Posiada specjalne sekcje egzaminacyjne, które opracowane zostały zgodnie z obowiązującymi standardami wymagań. Tytuł...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...