Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
dobór najpopularniejszych dzieł Williama Szekspira - Romeo i Julii, Hamleta oraz Makbeta to pozycja rekomendowana nie tylko dla sympatyków świetnego dramatopisarza,ponadto dla każdego ucznia....
W linii Lektura dobrze opracowana odszukacie wszystkie dane konieczne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na marginesie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Autor wyjaśnia, jak stosowaćpodstawowe techniki malowania akwarelą do stworzenia prześlicznychobrazów z elfami. Inicjując od technik podstawowych, omawia pokolei malowanie poszczególnych...
Najnowsza linia miniopracowań zawiera obok szczególnie szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, ciekawie napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów. Została...
Szczegółowe i szerokie streszczenie, a także skrupulatna analiza następujących utworów:AntekKamizelkaKatarynkaNa wakacjachOmyłkaPrzygody StasiaZ legend dawnego EgiptuPrzy każdym streszczeniu utworu...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Matematyka dla obszernych i drobnych Niniejsza broszura asygnowana jest dla uczniów szkół podstawowych. Wśród tematów poruszanych w niniejszej broszurze można wskazać zadania tekstowe logiczne o...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Do dłoni polskich Czytelników oddajemypierwsze zagraniczne wydanie wspomnień Ericha von Mansteina Auseinem Soldatenleben, opisujących początek jego służby wojskowej iokres międzywojenny. Pierwsze...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Szczegółowe i przystępnie napisane streszczenie wraz z omówieniem problematyki zgodnie z aktualnym programem nauczania. Opracowanie zawiera także m.in.: plan wydarzeń, charakterystykę bohaterów,...
Gotowe wypracowania z historii dla szkół średnichCzęść trzeciaISBN: 8387851213Kod paskowy: 9788387851217Autorzy: Kwatkiewicz PiotrRok wydania: 2000Kod wydawcy: 30167Miejscowość: BUKliczba stron:...
Superdrago to metoda do nauki języka hiszpańskiego przeznaczona dla dzieci pomiędzy 6. A 12. Rokiem życia.Kurs jest niezwykle żywy i ciekawy. Pokaźna ilość kolorowych ilustracji przyciąga uwagę...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"wspaniały przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki czemu od ponad 100 lat zadowala się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...