Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego upraszczają dodatkowo funkcje słuchowe, wzrokowe i grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą stopniowania...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i potrzebna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie niebanalna, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i niezbędna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie ciekawa, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Kreatywna zabawa i postępowe nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po prekursorską linię wykorzystującą kody QR! różny zestaw ćwiczeń, krok po kroku, pomoże Ci...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz atrakcyjne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!przedstawiamy nową linię książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki przeznaczone są do wielokrotnego użytkowania, bo dziecko pisze flamastrem...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
W kolekcji Lektura poprawnie opracowana wynajdziecie wszystkie informacje konieczne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
Matematyka dla obszernych i niedużych Niniejsza broszura przeznaczona jest dla uczniów szkół podstawowych. Wśród tematów poruszanych w niniejszej broszurze można wskazać zadania tekstowe logiczne o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Superdrago to metoda do nauki języka hiszpańskiego asygnowana dla dzieci między 6. A 12. Rokiem życia.Kurs jest niezwykle żywy i ciekawy. Spora ilość barwnych ilustracji przyciąga uwagę ucznia....
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"nieprzeciętny przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki temu od ponad 100 lat zadowala się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...
Dirigido a Jóvenes (+15 anos) de nivel A1y A2 y estudiantes de Bachillerato. Nueva propuesta orientada a un proyecto colaborativo de indagación, acción y reflexión, con especial atención a la...
Compañeros to kurs języka hiszpańskiego dedykowany dla nastolatków w wieku od 11/12 lat do 14/15 lat, wytworzony wg rekomendacji ESOKJ, kolejne części odpowiadają poziomom: A1, A2, B1.1, B1.2....
Nuevo ESPAOL DE PE A PA 1 to nowe wydanie lubianego podręcznika do hiszpańskiego, cieszącego się od wielu lat niesłabnącym powodzeniem. Obecna wersja została poszerzona o dużo nowych dialogów i...
OPIS serii: o seria bardzo rozciągliwa pod względem rozkładu materiału w zależności od liczby godzin nauki języka; o Tematyka poruszana w podręcznikach jest przypasowana do wieku i zainteresowań...
OPIS serii: o kolekcja niezwykle rozciągliwa pod względem rozkładu materiału w zależności od liczby godzin nauki języka; o Tematyka poruszana w podręcznikach jest dobrana do wieku i zainteresowań...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...