Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 4-6 zawierają szesnaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są wyśmienitym uzupełnieniem...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży hotelarskiej.Ta publikacja to ilustrowane kompendium wiedzy na temat zasad ochrony przeciwpożarowej w przedsiębiorstwie...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Cykl,,Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).atuty...
Ćwiczenia poręczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie)....
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 1 (kod publikacji: 1777B4). Nowa edycja 2022-2024Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 1 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z...
Podręcznik do klasy 5 demonstruje zagadnienia z zakresu krajobrazów Polski i świata. Został opracowany w oparciu o najnowszy stan wiedzy geograficznej, dzięki temu uczeń zapozna się z aktualnymi...
Pierwsza część podręcznika Przeszłość i dziś dla klasy 1 gromadzi trzy działy odpowiadające epokom historyczno-literackim. Są to: o Starożytność. Grecja i Rzym, o Starożytność. Świat Biblii, o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszelkich zawodów branży samochodowej w zakresie PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej). Omówiono w nim m.in. Podstawy...
doskonałe uzupełnienie podręcznika z zadaniami umożliwiającymi doskonalenie umiejętności językowych. Zadania są różnorodne pod względem trudności, dzięki czemu przeznaczone są dla szerokiej grupy...
seria barwnych i efektownie ilustrowanych książeczek, które pozwolą połączyć korzystną zabawę z nauką. Dziecko odnajdzie tam mnóstwo przypasowanych do wieku niebanalnych zadań, dzięki którym będzie...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług turystycznych. Podręcznik przystępnie wprowadza w zasady marketingu i stanowi przegląd metod działań marketingowych....
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawie programowej kształcenia w zawodach z 2012 r. I 2017 r. W części PKZ (A.m)/ PKZ (AU.m) Umiejętności...
Zeszyt ćwiczeń Mit links! asygnowany do klasy 7 składa się z pięciu rozdziałów: „Hallo!", „Taschengeld", „Schule", „Meine Welt" i „Familie", dzięki którym uczeń może utrwalić i...
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie powiększonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Asygnowany jest dla tych, którzy chcą przez...
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań i analiz. Jego struktura, a także treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, aby...
Zeszyt posiada atrakcyjne propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać w trakcie zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, zachwyt, strach,...
Podręcznik jest dopasowany do nowych podstaw programowych kształcenia w zawodach z 2012 r. Składa się z sześciu rozdziałów. Ponadto zawiera wykaz użytkowanych skrótów, szczegółowy wykaz aktów...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena...
Odpowiedzi do książki Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzieISBN: 9788377350942Kod paskowy: 9788377350942Autorzy: Wolak MonikaRok wydania:...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...