Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług turystycznych. Podręcznik przystępnie wprowadza w zasady marketingu i stanowi przegląd metod działań marketingowych....
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie zwiększonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Asygnowany jest dla tych, którzy chcą poprzez...
Zeszyt mieści niebanalne propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać podczas zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, zachwyt, strach,...
Podręcznik asygnowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje...
nowoczesny podręcznik niezbędny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać intensywnie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, powiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, oraz pozwala...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Atlas Przyroda Klasa 4 uwzględnia zmiany z nowej podstawy programowej.W atlasie przedstawiono zagadnienia przy pomocy obszernych, czytelnych zdjęć, rysunków i map, funkcjonalnych infografik i...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), przeciętniewiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano...
Publikacja jest dedykowana do praktycznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została opracowana...
Publikacja posiada najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Oznajmia treści, które uczeń powinien posiadać do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
Publikacja asygnowana do praktycznej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych oraz elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów elektrycznych i...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie praktycznych warunków pracy).W publikacji...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, asygnowany do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z oczekiwaniami podstawy programowej 2019, a...
Treści dotyczące budowy i czynności życiowych organizmów są wprowadzane stopniowo, aby ułatwić uczniom ich zrozumienie i przyswojenie. Omówienie organizmów od najprostszych do tych o nieprzystępnej...
Kalejdoskop Ucznia. Lektury. Klasy 1-3. Część 2Kalejdoskop ucznia. Lektury. Część 2 jest propozycją mającą ułatwić nauczycielom rozbudzanie i rozwijanie u dzieci zainteresowań czytelniczych.W...
Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów, a także przygotowywanie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w dostępny...