Publikacja skierowana jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6....
Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do miłośników militariów. Pokazuje największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander znaczny czy Napoleon -, a...
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Prezentuje wiedzę i uczy...
Podręcznik prezentuje kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Prezentuje relacje pomiędzy władzą papieża i cesarza w średniowieczu. Przedstawia funkcjonowanie sejmu...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik i operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (realizowanie obróbki na klasycznych...
Publikacja asygnowana do praktycznej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować umiejętności...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (wykonywanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Podręcznik jest asygnowany do nauki zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Przekazuje wiedzę...
Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 7-8 zawierają jedenaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są wyśmienitym uzupełnieniem...
Publikacja asygnowana dla uczniów i słuchaczy szkół, a także placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Dokładnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego i...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna i pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie...
Publikacja asygnowana do kształcenia ergonomicznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do zastosowania podczas zajęć w...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i konstrukcji części urządzeń i urządzeń).Planowanie...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyznaczone w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...
Publikacja asygnowana do praktycznej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych i sprzętów peryferyjnych). Została opracowana z myślą...
Druga część podręcznika Przeszłość i dziś dla klasy 1 gromadzi trzy działy odpowiadające epokom historycznoliterackim. Są to Renesans, Barok, Oświecenie. Materiał nauczania jest ułożony...
Podręcznik do klasy 7 demonstruje zagadnienia geografii Polski na tle Europy, a także w perspektywie globalnej. Takie ujęcie zezwala na dogłębną obserwację różnic i podobieństw między Polską a...
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.36 (Prowadzenie i rozliczanie inwentaryzacji). Pokazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z...
Publikacja przeznaczona do praktycznej nauki zawodu technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i...
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych. Realizuje wybrane treści z zakresu kwalifikacji FRK.04 i AU.61. Porusza tematykę zabiegów upiększających twarzy, szyi i dekoltu w gabinecie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik obsługi turystycznej. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.14 (Prowadzenie danych turystycznej).Publikacja...