Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Kompendium ułatwi uczniom efektywne i sprawne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na egzaminie...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...
Matematyka w liceum i w technikum zgodna z podstawą programową obowiązującą od września 2012 roku: uczy ścisłego myślenia sprzyja samodzielnej pracy ucznia daje podstawy języka koniecznego do nauki...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ten zbiór nawiązuje do powszechnie znanego i renomowanego Zbioru zadań z chemii dla szkół średnich. Oprócz wielu nowych zadań umieszczono tu prawie wszystkie zadania występujące we wspomnianym...
Podręcznik asygnowany jest do nauki matematyki w trzeciej klasie liceum i technikum o profilu podstawowym. Gromadzi przystępne omówienie najważniejszych zagadnień dotyczących funkcji wykładniczej i...
Podręcznik ten jest przeznaczony dla uczniów liceów ogólnokształcących i profilowanych, techników oraz szkół zawodowych.Autorzy zmierzyli się w tej książce z nieprzychylnym nastawieniem i...
Zbiór obejmuje wszystkie obowiązujące treści nauczania z nowej podstawy programowej. Jest adresowany do uczniów szkół podstawowych, niezależnie od tego, z jakich podręczników korzystają. Gromadzi...
niebanalny podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych rozpoczynających naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem konkretne strony...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Metoda pomagająca rozwinąć umiejętności związane z mówieniem po francusku na poziomie A1.1 według CEFR.Passe-Passe 1 tape 1 to połączenie podręcznika i zeszytu ćwiczeń. Metoda Passe-Passe pokazuje...
W arkuszu egzaminacyjnym od 2023 r. Będzie od 29 do 40 zadań. Znajdą się w nim jednocześnie zadania zamknięte, jak i otwarte. W arkuszu będą występowały wiązki zadań lub pojedyncze zadania. Będzie...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Informationen zur Reihe: §§Das neue Lehrwerk für Erwachsene§§Saison§richtet sich an erwachsene Lernende ohne Vorkenntnisse. Leicht verständlich und mit einer ausgewogenen Progression vermittelt das...
Podręcznik L'atelier wyróżniają takie atrybuty jak: Działanie, kooperacja i uczenie się z przyjemnością Współpraca w celu budowania znaczenia i rozwiązywania konkretnych problemów Wspólna...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz...
Na egzaminie maturalnym z matematyki od 2023 pojawią się świeże typy zadań. Do tej pory na poziomie podstawowym mieliśmy trzy typy zadań, od 2023 roku ma ich być co najmniej trzynaście.oferujemy...
Wielu uczniów i nauczycieli nie lubi zadań dowodowych i uważa je za trudne. Jednak starczy zauważyć, iż twierdzenie jest stwierdzeniem faktu, a dowód – wyjaśnieniem, dlaczego to twierdzenie jest...
Podręcznik L'atelier wyróżniają takie atrybuty jak: Działanie, kooperacja i uczenie się z przyjemnością Współpraca w celu budowania znaczenia i rozwiązywania konkretnych problemów Wspólna...
Gruntowne powtórki przedmaturalne to zbiór 854 zadań poukładanych znikomymi „porcjami". Całość materiału podzielono na 51 „porcji" – 31 merytorycznych i 20 samokontrolnych.Zestawy zadań...