Nowy podręcznik skierowany do uczniów szkół ponadgimnazjalnych, umożliwia trzy typy pracy z podręcznikiem. Krystaliczny układ książki i testy ewaluacyjne pomagają w utrwalaniu najważniejszych...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Związki ekologiczne to jeden z trzech modułów podręcznika do nauczania chemii w zakresie zwiększonym dla uczniów liceów i techników. Pozostałe dwa moduły to Fundamenty oraz Pierwiastki i związki...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Kompendium ułatwi uczniom wydajne i produktywne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na...
Edito Pro B1 podręcznik + DVD + wersja online Odkryj nową metodę do nauki języka francuskiego w biznesie! Interakcja w języku francuskim w świecie zawodowym dzięki pięciu modułom...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Matematyka w liceum i w technikum zgodna z podstawą programową obowiązującą od września 2012 roku: uczy ścisłego myślenia sprzyja samodzielnej pracy ucznia daje podstawy języka niezbędnego do nauki...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ten zbiór nawiązuje do powszechnie znanego i cenionego Zbioru zadań z chemii dla szkół przeciętnych. Oprócz wielu nowych zadań umieszczono tu prawie wszystkie zadania występujące we wspomnianym...
Podręcznik przeznaczony jest do nauki matematyki w trzeciej klasie liceum i technikum o profilu podstawowym. Posiada przystępne omówienie najważniejszych zagadnień dotyczących funkcji wykładniczej...
Podręcznik ten jest przeznaczony dla uczniów liceów ogólnokształcących i profilowanych, techników, a także szkół zawodowych.Autorzy zmierzyli się w tej książce z nieprzychylnym nastawieniem i...
Przygotowany komplet 1. Składa się z sześciu arkuszy. Zadania w poszczególnych arkuszach są opracowane zgodnie z wytycznymi i wymogimi CKE, przedstawionymi w informatorze o egzaminie maturalnym z...
Ćwiczenia do nauki języka francuskiego w szkołach ponadgimnazjalnych i prywatnych na poziomie A2Autorzy: Baylocq Marie-Pierre, Brémaud Stéphanie, Cheilan Clara, Opatski Serguei Ciężar: 0,245...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Edito to metoda zezwalająca na rozwijanie kompetencji językowych odpowiadających poziomowi A2 Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego. Posiada urozmaicony dobór tekstów zezwalających na...
Zbiór obejmuje wszystkie obowiązujące treści nauczania z nowej podstawy programowej. Jest adresowany do uczniów szkół podstawowych, niezależnie od tego, z jakich podręczników korzystają. Posiada...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
interesujący podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych inicjujących naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem konkretne strony Latitudes....
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
kolekcja Generation: - Wszystko w jednym metoda: podręcznik + zeszyt ćwiczeń + CD mp3 i DVD. - wzmocnienie nauki gramatyki i leksykonu. - materiały wideo ukazujące francuską młodzież w...