Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 4-6 zawierają szesnaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są wspaniałym uzupełnieniem...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży hotelarskiej.Ta publikacja to ilustrowane kompendium wiedzy na temat zasad ochrony przeciwpożarowej w przedsiębiorstwie...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Cykl,,Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).mocne...
Ćwiczenia użyteczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie)....
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 1 (kod publikacji: 1777B4). Nowa edycja 2022-2024Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 1 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z...
Podręcznik do klasy 5 pokazuje zagadnienia z zakresu krajobrazów Polski i świata. Został opracowany w oparciu o najnowszy stan wiedzy geograficznej, dzięki temu uczeń zapozna się z aktualnymi...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Pierwsza część podręcznika Przeszłość i dziś dla klasy 1 zawiera trzy działy odpowiadające epokom historyczno-literackim. Są to: o Starożytność. Grecja i Rzym, o Starożytność. Świat Biblii, o...
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszelkich zawodów branży samochodowej w zakresie PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej). Omówiono w nim m.in. Podstawy...
świetne uzupełnienie podręcznika z zadaniami umożliwiającymi doskonalenie umiejętności językowych. Zadania są zróżnicowane pod względem trudności, dzięki czemu dedykowane są dla szerokiej grupy...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zeszyt ćwiczeń Mit links! asygnowany do klasy 7 składa się z pięciu rozdziałów: „Hallo!", „Taschengeld", „Schule", „Meine Welt" i „Familie", dzięki którym uczeń może utrwalić i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług turystycznych. Podręcznik przystępnie wprowadza w zasady marketingu i stanowi przegląd metod działań marketingowych....
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie powiększonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Dedykowany jest dla tych, którzy chcą przez...
Aby poprawnie zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze charakterystycznymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i...
Zeszyt posiada ciekawe propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać w trakcie zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, uznanie, strach,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
innowacyjny podręcznik konieczny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać aktywnie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
Podręcznik dedykowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, zawiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować,, a także...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....