Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 4-6 zawierają szesnaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są świetnym uzupełnieniem...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży hotelarskiej.Ta publikacja to ilustrowane kompendium wiedzy na temat zasad ochrony przeciwpożarowej w przedsiębiorstwie...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Cykl,,Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).mocne...
Ćwiczenia ergonomiczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie)....
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 1 (kod publikacji: 1777B4). Nowa edycja 2022-2024Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 1 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z...
Podręcznik do klasy 5 ukazuje zagadnienia z zakresu krajobrazów Polski i świata. Został opracowany w oparciu o najnowszy stan wiedzy geograficznej, dzięki czemu uczeń zapozna się z aktualnymi...
Pierwsza część podręcznika Przeszłość i dziś dla klasy 1 zawiera trzy działy odpowiadające epokom historyczno-literackim. Są to: o Starożytność. Grecja i Rzym, o Starożytność. Świat Biblii, o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszelkich zawodów branży samochodowej w zakresie PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej). Omówiono w nim m.in. Podstawy...
rewelacyjne uzupełnienie podręcznika z zadaniami umożliwiającymi doskonalenie umiejętności językowych. Zadania są przeróżne pod względem trudności, dzięki czemu asygnowane są dla szerokiej grupy...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zeszyt ćwiczeń Mit links! asygnowany do klasy 7 składa się z pięciu rozdziałów: „Hallo!", „Taschengeld", „Schule", „Meine Welt" i „Familie", dzięki którym uczeń może utrwalić i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług turystycznych. Podręcznik dostępnie wprowadza w zasady marketingu i stanowi przegląd metod działań marketingowych....
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie zwiększonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Asygnowany jest dla tych, którzy chcą poprzez...
Zeszyt gromadzi ciekawe propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać podczas zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, uznanie, strach, niepokój,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena...
nowoczesny podręcznik niezbędny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać aktywnie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, sygnalizuje treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, i zezwala...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....