Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Przemiany, jakim podlega zawód dziennikarza od początku XXI w., prowokują sporo pytań wśród badaczy i znawców literatury przedmiotu. Praca nad gromadzeniem, przetwarzaniem i interpretacją danych w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna i pracownia technice gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa konsumentów w branży gastronomicznej to podręcznik dedykowany dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór gromadzi 5 zestawów pytań (częśc pisemna) i 3 zadania (część funkcjonalna), które posiadają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego (technik agrobiznesu). Każdy pakiet to...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: Pod red. Beaty SawickiejEAN:...
Z uwagi na brak dostępu do danych porównawczych, właściwa wycena transakcji finansowych niejednokrotnie jest problematyczna i w rezultacie może powodować ryzyko sporu z organem podatkowym. Autorki...
Autorka opisuje, jakie zasady i standardy etyczne muszą być przestrzegane,cykl profesjonalnego coachingu przebiegał należycie, autentycznie wspierając rozwój jednostek i zespołów. W książce...
Zmiany dotyczące cen transferowych, które weszły w życie z dniem 1.01.2019 r. A zostały doprecyzowane w 2020 r. Posiadają na celu przeważnie zawężenie obowiązku dokumentacyjnego do obszerniejszych...
Zamówienia publiczne są jedną z dziedzin, w której doszło do wprowadzenia unijnego standardu ochrony prawnej wymaganej od prawa krajowego. W preambułach do dyrektyw odwoławczych odnajdziemy...
Stan prawny: 1 czerwca 2021 r. Książka mieści zbiór opracowań dotyczących najszczególniejszych, powodujących najwięcej wątpliwości zagadnień związanych z nowelizacją Kodeksu postępowania cywilnego...
Stan prawny: 15 kwietnia 2021 r. Komentarz do ustawy o zarządzie sukcesyjnym przedsiębiorstwem osoby fizycznej i innych ułatwieniach związanych z sukcesją przedsiębiorstw przedstawia prawną...
Stan prawny: Stan prawny na 1 września 2021 r. Z uwzględnieniem zmian, które wejdą w życie 5 i 30 października 2021 r. W książce w sposób klarowny i kompleksowy omówiono zagadnienia nowoczesnania...