Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 4-6 zawierają szesnaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są wyśmienitym uzupełnieniem...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży hotelarskiej.Ta publikacja to ilustrowane kompendium wiedzy na temat zasad ochrony przeciwpożarowej w przedsiębiorstwie...
Cykl,,Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).zalety...
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 1 (kod publikacji: 1777B4). Nowa edycja 2022-2024Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 1 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z...
Ćwiczenia użyteczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie)....
Tolles Deutsch. 2. Podręcznik to druga część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły średniej. Uzupełnieniem podręcznika jest zeszyt ćwiczeń Tolles Deutsch 2. A1/A2. Język...
Podręcznik do klasy 5 prezentuje zagadnienia z zakresu krajobrazów Polski i świata. Został opracowany w oparciu o najnowszy stan wiedzy geograficznej, dzięki czemu uczeń zapozna się z aktualnymi...
Pierwsza część podręcznika Przeszłość i dziś dla klasy 1 zawiera trzy działy odpowiadające epokom historyczno-literackim. Są to: o Starożytność. Grecja i Rzym, o Starożytność. Świat Biblii, o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów branży samochodowej w zakresie PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej). Omówiono w nim m.in. Podstawy...
doskonałe uzupełnienie podręcznika z zadaniami umożliwiającymi doskonalenie umiejętności językowych. Zadania są przeróżne pod względem trudności, dzięki temu asygnowane są dla szerokiej grupy...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik składa się z siedmiu rozdziałów, które wprowadzają i pomagają utrwalić słownictwo opisane w nowej podstawie programowej. Każdy z nich mieści: • wykaz umiejętności, które uczeń powinien...
Tolles Deutsch. 1. Podręcznik to pierwsza część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły średniej. Uzupełnieniem podręcznika są ćwiczenia Tolles Deutsch 1. A1. Język niemiecki...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik usług turystycznych. Podręcznik przystępnie wprowadza w zasady marketingu i stanowi przegląd metod działań marketingowych....
Zeszyt ćwiczeń Mit links! asygnowany do klasy 7 składa się z pięciu rozdziałów: „Hallo!", „Taschengeld", „Schule", „Meine Welt" i „Familie", dzięki którym uczeń może utrwalić i...
Zbiór zadań jest uzupełnieniem podręcznika Matematyka. Poznać, zrozumieć. Kształcenie w zakresie rozszerzonym dla uczniów klasy 3. Liceum i technikum. Dedykowany jest dla tych, którzy chcą przez...
Zeszyt gromadzi ciekawe propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać podczas zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, podziw, strach, niepokój,...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena...
innowacyjny podręcznik potrzebny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać dynamicznie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, powiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, i umożliwia...