Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
To kolekcja innowacyjnych podręczników przygotowujących do egzaminu gimnazjalnego. Posiada specjalne sekcje egzaminacyjne, które opracowane zostały zgodnie z obowiązującymi standardami wymagań....
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik demonstruje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być użytkowana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki...
Zeszyt ćwiczeń Effekt 4 jest ściśle skorelowany z podręcznikiem. Składa się z 7 rozdziałów: Wiederholung. Rund ums Wohnen. Schulleben. Kochkunst. Beziehungen. Arbeitswelt. Reisen. Dzięki ćwiczeniom...
Nowy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych)....
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 2 (kod publikacji: 1777B5)Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 2 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z podręcznikiem. Zmiany...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Fizyka. Zakres zwiększony do klasy 3. Zbiór zadań do klasy 3 obejmuje następujące działy: 1. Prąd stały i modele przewodnictwa. 2. Pole...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Fizyka. Zakres zwiększony do klasy 4. Zbiór zadań do klasy 4 obejmuje następujące działy: Dualna natura promieniowania i materii części...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Zbiór zadań asygnowany dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.06 (Realizacja usług w recepcji).Publikacja uzupełnia podręczniki z zakresu realizacji...
Drużyna marzeń. Karty pracy. Trzylatek. Część 2 Publikacja gromadzi 40 perforowanych kart z ćwiczeniami rozwijającymi produktywność grafomotoryczną, spostrzegawczość, a także umiejętności...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Fizyka 1 przygotowuje do matury z fizyki i do studiów technologicznych albo przyrodniczych. Podręczniki, przygotowane poprzez zespół doświadczonych autorów – praktyków, zawierają wszystkie treści,...
Karty pracy dla klasy 3 dotyczą zagadnień i lektur z epok literackich: Młoda Polska Dwudziestolecie Międzywojenne Literatura Wojenna Wśród kart dla zakresu podstawowego znajdują się karty A, a...
Podręczniki kolekcji Wishes zostały opracowane z myślą o osobach przygotowujących się do egzaminu Cambridge First Certificate in English, którego nowa formuła obowiązuje od 2015 r. Lub innych...
pakiet obejmuje podręcznik w wersji papierowej (Student's Book) - edycja międzynarodowa - i kod aktywacyjny do podręcznika w wersji cyfrowej (Student's Book DigiBook). Podręcznik...
Materiał nauczania jest ułożony chronologicznie i podzielony na działy według epok historycznoliterackich, a te – na rozdziały odpowiadające najważniejszym zagadnieniom poszczególnych epok....
Struktura każdego tematu w podręczniku jest klarowna i uporządkowana. Posiada te same części, zawsze w tej samej kolejności:- powtórzenie i nawiązanie do poznanych wcześniej wiadomości (Sowa...
Chemia 1. Liceum i technikum. Podręcznik. Zakres podstawowy. Nowa edycja 2022-2024 Jest to podręcznik skierowany do uczniów klasy pierwszej liceum i technikum. Nowa edycja podręczników wzbogacona o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Podręcznik dedykowany dla uczniów 4 klasy czteroletniego liceum i pięcioletniego technikum, obejmujący materiał w układzie chronologicznym.Ostatnia część w cyklu 'Przeszłośc i dziś" pt. Po...