Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zeszyt ćwiczeń jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Matematyka. Podręcznik. Szkoła podstawowa. Klasa 7.Publikacja jest dobrana do umiejętności uczniów klasy 7. Posiada zadania nietrudne i o...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Náboj to międzynarodowe zawody matematyczne dla pięcioosobowych drużyn reprezentujących swoją szkołę.Zawody trwają 2 godziny, podczas których drużyny starają się rozwiązać jak najwięcej zadań. Na...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik ukazuje, jak wiedza dotycząca atrakcji turystycznych wybranych krajów europejskich i świata może być użytkowana w projektowaniu imprez turystycznych. Wprowadza w tajniki programowania...
Matematyczna liga zadaniowaLiczby całkowite • Algebra • Geometria • KombinatorykaZe wstępu: Matematyczna liga zadaniowa to zbiór zadań pochodzących ze szkolnego konkursu w V Liceum...
Zeszyt ćwiczeń Effekt 4 jest ściśle skorelowany z podręcznikiem. Składa się z 7 rozdziałów: Wiederholung. Rund ums Wohnen. Schulleben. Kochkunst. Beziehungen. Arbeitswelt. Reisen. Dzięki ćwiczeniom...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Fizyka. Zakres rozszerzony do klasy 3. Zbiór zadań do klasy 3 obejmuje następujące działy: 1. Prąd stały i modele przewodnictwa. 2. Pole...
Nowy podręcznik do nauki zawodu technik informatyk z zakresu kwalifikacji INF.02 (Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, maszyn peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych)....
Matematyka wokół nas. Zeszyt ćwiczeń. Klasa 6. Część 2 (kod publikacji: 1777B5)Matematyka wokół nas do klasy 6. Część 2 to nowa wersja zeszytu ćwiczeń ściśle skorelowanego z podręcznikiem. Zmiany...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem Fizyka. Zakres zwiększony do klasy 4. Zbiór zadań do klasy 4 obejmuje następujące działy: Dualna natura promieniowania i materii komponenty...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Zbiór zadań asygnowany dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.06 (Realizacja usług w recepcji).Publikacja uzupełnia podręczniki z zakresu realizacji...
Drużyna marzeń. Karty pracy. Trzylatek. Część 2 Publikacja zawiera 40 perforowanych kart z ćwiczeniami rozwijającymi sprawność grafomotoryczną, spostrzegawczość oraz umiejętności...
Fizyka 1 przygotowuje do matury z fizyki i do studiów technicznych albo przyrodniczych. Podręczniki, przygotowane przez zespół doświadczonych autorów – praktyków, zawierają wszystkie treści,...
Karty pracy dla klasy 3 dotyczą zagadnień i lektur z epok literackich: Młoda Polska Dwudziestolecie Międzywojenne Literatura Wojenna Wśród kart dla zakresu podstawowego znajdują się karty A i karty...
Materiał nauczania jest ułożony chronologicznie i podzielony na działy według epok historycznoliterackich, a te – na rozdziały odpowiadające najważniejszym zagadnieniom poszczególnych epok....
Struktura każdego tematu w podręczniku jest klarowna i uporządkowana. Mieści te same komponenty, zawsze w tej samej kolejności:- powtórzenie i nawiązanie do poznanych wcześniej wiadomości (Sowa...
Chemia 1. Liceum i technikum. Podręcznik. Zakres podstawowy. Nowa edycja 2022-2024 Jest to podręcznik skierowany do uczniów klasy pierwszej liceum i technikum. Nowa edycja podręczników wzbogacona o...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...