W czasach zywnosci genetycznie modyfikowanej targi przezywaja prawdziwy renesans, bedac zródlem swiezych, organicznych produktów i lokalnych specjalów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji z...
pokaźny owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To bez wątpienia najistotniej popularne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, pełną smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Niedzielne obiady to wspaniała okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Ale cóż zrobić, aby nie jeść na okrągło schabowego? starczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w konwencjonalnym wydaniu. Idealne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...