W czasach zywnosci genetycznie modyfikowanej targi przezywaja prawdziwy renesans, bedac zródlem swiezych, ekologicznych produktów i lokalnych specjalów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji z...
znaczny owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To z całą pewnością najszczególniej modne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, całkowitą smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Niedzielne obiady to wspaniała okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Lecz cóż zrobić, aby nie jeść na kolisto schabowego? starczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w konwencjonalnym wydaniu. Znakomite steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane...