W czasach zywnosci genetycznie modyfikowanej targi przezywaja prawdziwy renesans, bedac zródlem swiezych, ekologicznych produktów i lokalnych specjalów. Szefowie kuchni najkorzystniejszych...
spory owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff! Te...
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To niewątpliwie najszczególniej modne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, całkowitą smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
Niedzielne obiady to doskonała okazja do spotkania w gronie rodziny albo przyjaciół. Lecz cóż zrobić, by nie jeść na okrągło schabowego? wystarczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
Książka kucharska z przepisami na przepyszne sałatki i dania z grilla - nie tylko w klasycznym wydaniu. Nadzwyczajne steki, kotleciki, szaszłyki, krewetki i warzywa - a wszystko owiane aromatycznym...
Jain Gately, brytyjski historyk kultury i powieściopisarz, w sposób rozległy jak jeszcze nikt dotąd opisał nader ważną rzecz w ludzkiej kulturze: picie napojów alkoholowych. Imponujący zamysł...