Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
pakiet posiada trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają dużo smaków, jadamy już nie tylko pomidorową...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najszczególniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród konwencjonalnych potraw...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wyszukane a zarazem odznacza się rewelacyjnymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych unikatowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? lub pyszne dania obiadowe, które...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów, a także kawy,...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
wykonany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i oryginalne danie. Istnieje mnóstwo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce są...
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą skomplikowane zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują równocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...