Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
zestaw gromadzi trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają niemało smaków, jadamy już nie tylko...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najistotniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych potraw wynajdziecie...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest gustowne a zarazem odznacza się doskonałymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują...
Chcesz zaskoczyć gości niebanalnymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz posiadać dietetyczne posiłki do pracy? lub pyszne dania obiadowe, które...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów, a także...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
wyprodukowany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i unikalne danie. Istnieje dużo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny lub wegetariański. W książce są...
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać aby się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą niełatwe zadanie. Co zrobić,...
Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują jednocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...