Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
komplet gromadzi trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W konwencjonalnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają sporo smaków, jadamy już nie tylko...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najmocniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród klasycznych potraw znajdziecie...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest wysmakowane a zarazem odznacza się doskonałymi właściwościami dietetycznymi. Książka gromadzi 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Chcesz zaskoczyć gości ciekawymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych unikatowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? albo pyszne dania obiadowe, które można...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów oraz kawy,...
La dolce vita – słodkie życie, pełne wyrafinowanych smaków, chce mieć każdy z nas. Kolejna odsłona cukierniczych cudów autorstwa Agaty Stankiewicz i Małgorzaty Nagat otwiera nam ich świat. Mamy tu...
Smaczna i mądra kuchnia Anety i Jaśka Kuroniów to kuchnia dla każdego. Wydawać żeby się mogło, iż decydując się na napisanie tej książki, autorzy postawili przed sobą nieprzystępne zadanie. Co...
Czy można odżywiać się zdrowo i równocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują jednocześnie dietetycy, jak i profesjonalni kucharze...