Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów gromadzi charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich parametry, możliwości uprawy, sposobu zbioru i wykorzystania....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie i jaki posiadają...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to bardzo cenny element naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew i topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i uznanych, a dziś już zapomnianych albo przypisanych do zaledwie kilku...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą w roli...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest nad wyraz bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym chlebie...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już z całą pewnością nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...