Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów gromadzi charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich właściwości, możliwości uprawy, sposobu zbioru, a także użycia. Cennym...
Dieta SIRT stała się znana na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej atrakcyjna przemiana...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły oraz jakie jest ich znaczenie i jaki...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W przystępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to wyjątkowo cenny składnik naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je ochoczo, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako element ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie...
aczkolwiek nie brakuje dowodów na to, że regularne i zbilansowane posiłki posiadają istotny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być skutkiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Standardowe dla niej są dolegliwości...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, na pewno zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz w całości zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew, a także topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i szanowanych, a dziś już zapomnianych albo przypisanych do zaledwie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem wspaniałym na kanapki. Stały się świetnym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te tradycyjne coraz częściej kuszą nas słodkimi...
Opracowana przez lekarza medycyny dr producent Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma zespalać najmocniej korzystne dla zdrowia człowieka wybrane komponenty diet paleo i...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszelkiego – lista produktów jest istotnie bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym chlebie...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już na pewno nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych, najwyższej...