Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów zawiera charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich właściwości, możliwości uprawy, sposobu zbioru i wykorzystania. Cennym...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły, a także jakie jest ich znaczenie i jaki...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki" źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella" trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was wyśmienitą...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to stanowczo cenny składnik naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je ochoczo, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a przy...
Zdrowie inicjuje się w brzuchu Justina i Erici Sonnenbergów to książka, która uczula nas na zależność między dobrymi bakteriami a niepodatnością. Mikroflora jelit jest unikalna i wpływa na nasze...
Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako element ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Napisałam tę książkę, żeby zachęcić do pełnowartościowego odżywiania się, opartego na naturalnych produktach. Mam na myśli dietę, dzięki której można w prosty i naturalny sposób uniemożliwiać...
Alchemia pożywienia to duże źródło wiedzy na temat leczniczych cechy pożwienia. Dokładny przegląd poszczególnych grup (zboża, warzywa, strączkowe, owoce, orzechy, nasiona, produkty pochodzenia...
nowe zwiększone i uaktualnione wydanie bestsellerowej Odnowy na talerzu. Książka jest owocem osobistych doświadczeń autorki, która odzyskała zdrowie dzięki specjalistycznym źródłom wiedzy i...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew, a także topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i uwielbianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą w roli...
Opracowana poprzez lekarza medycyny dr producent Haymana dieta pegańska bije rekordy popularności. W założeniu ma jednoczyć najistotniej prawidłowe dla zdrowia człowieka wybrane komponenty diet...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest bardzo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym chlebie lub...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już z całą pewnością nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...