Bestseller „New York Timesa" A co, gdyby założyć, że i my, i nasze dzieci jesteśmy z natury dobrzy? Na przestrzeni ostatnich kilku lat dr Becky Kennedy wywołała rewolucję. Magazyn „Time"...
Herbarz polski Marcina z Urzędowa Reprint księgi z 1595 roku. To obszerne dzieło składa się z dwóch ksiąg i obejmuje prawie 500 stron. Najobszerniejsza jest księga pierwsza: O Przyrodzeniu Zioł...
Opieka nad szkrabami to coś rewelacyjnego! lecz czy czasem…Nie masz bladego pojęcia, co robić z dziećmi?Godzinami przygotowujesz jakieś niełatwe edukacyjne zadanie tylko po to, aby wykonać je potem...
Opis i hodowla kwiatów gruntowych wraz z zasadami tworzenia kobierców kwiatowych, wzorami klombów, przykładami rysowania ich i obsadzania z 355 figurami. Tytuł Kwiaty naszych ogrodów wyd. 2 Autor...
Sporą część życia spędzamy na staraniach,posiadać coraz więcej: czasu, pieniędzy i przestrzeni. Rzadko jednak zastanawiamy się, jak najskuteczniej osiągnąć te trzy rzeczy naraz.Zakładając w social...
Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. "Wydając tą książkę miałam na celu, żeby nasze młode gospodynie znalazły w niej poradę i pomoc, i ażeby stać się ona mogła podręcznikiem dla tych kobiet...
rewolucyjne podejście do sprzątania i organizacji uwalniające od poczucia wstydu i przytłoczenia Bałagan nie jest kwestią moralną. Obowiązki domowe powinny polepszać komfort życia, a nie być celem...
Najnowsza, stanowczo osobista książka autorki bestsellerowych "Jesteś cudem", "Bóg nigdy nie mruga", "Bóg za każdym razem odnajdzie Ci pracę", a także "Twojego...
Najnowsze, uaktualnione i uzupełnione wydanie bestsellera żywieniowego. Jak radzić sobie z emocjami i stresem bez zajadania ich? Dietetyczki z ogromnym doświadczeniem w leczeniu i profilaktyce...
Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia? Czy liczenie kalorii ma sens? Czy istnieją dowody na to, iż kawa jest dla nas zgubna? Dzięki swym nowatorskim badaniom profesor Tim...
Żyjemy w ciągłym konflikcie z samym sobą, niejednokrotnie nie mając o tym pojęcia. Nasze ciało i umysł bywają tak nad wyraz przebodźcowane, iż nie mogą dłużej funkcjonować. Im mocniej odczuwamy...
Przeprowadziłam zabiegi na tysiącach twarzy, przetestowałam ogromproduktów, miałam szczęście zaprzyjaźnić się z czołowymi specjalistami odchemii kosmetycznej, najlepszymi dermatologami i lekarzami...
Czego tu nie ma! Zdrowy ketchup, pizza z cukinią, twarożek z migdałów ze szczypiorkiem, pasta czekoladowa z batatów i daktyli, barszcz z soczewicą i pieczonymi ziemniakami, sushi. Oraz pyszne...
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet miasto, ma w swej...
Lepszej lektury do łóżka nie można sobie wymarzyć. Międzynarodowy bestseller. Książka roku według „Times Literary Suplement", „Observera", „Sunday Timesa", „Financial Timesa" i...
Kasze. Zapomniane, odkąd ziemniaki zawładnęły naszymi stołami. A to one od wieków były podstawą w kuchni wszystkich grup społecznych. W dekoracyjnej zastawie pojawiały się na królewskich i...
Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego...
Podręcznik ciążowego survivalu dla przyszłych ojców. Gratulacje, będziesz miał dziecko! To znaczy – ona jest w ciąży, lecz w zasadzie ty też. Przez kolejnych kilka miesięcy czeka cię huśtawka...
Jan Szyttler - Kucharz na dworze Stanisława Augusta Poniatowskiego (pod kierownictwem znanego kuchmistrza Paula Tremona).Czerpał inspiracje dla swoich przepisów równocześnie z kuchni francuskiej,...
Masz skłonność do zamartwiania się? A może czasem czujesz się zmartwiony bez żadnej wyraźnej przyczyny? I to akurat wtedy, kiedy chciałbyś poznać chwili spokoju…Martwienie się to coś zupełnie...
Po prostu. Bez zapinania się. Sto przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których elementy wynajdziesz w każdym spożywczaku.Sarah Britton wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor: oto...
Dzieci dorastają, zmieniamy pracę, zaczynają się kłopoty zdrowotne. Żyjemy dłużej, a otoczenie stawia przed nami coraz więcej wymagań. To, co nas kiedyś cieszyło, nie przynosi już tyle radości....
przez lata karmiliśmy się przetworzonym, prędkim i nietrudnym w obsłudze jedzeniem. Zaganiani, zabiegani, zestresowani - wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, że tak nie musi być....
najistotniej rozpoznawalna publicystka kulinarnej blogosfery, której blog został Kulinarnym Blogiem Roku 2013. Inspiruje choćby fanów niewegetariańskiej kuchni, którzy książką interesują się jako...