Porównaj zanim kupisz

Reprint wydań z 1904 i 1908 roku. "Wydając tą książkę miałam na celu, aby nasze młode gospodynie znalazły w niej poradę i pomoc, i ażeby stać się ona mogła podręcznikiem dla tych kobiet doświadczonych i gospodyń wytrawnych, które rozumieją potrzebę urozmaicenia kuchni domowej.

Nie ma bowiem nic gorszego w kuchni jak jednostajność, która często jest powodem wstrętu i przesytu. Mając to na uwadze, do potraw ogólnie znanych dodałam znaczną liczbę przepisów wykwintnych, wskazując nadto przy każdej potrawie sposób jej podawania.

Bo jak najefektowniejsza kobieta poprzez strój nieodpowiedni i niegustowny ujmuje sobie powabu, tak także najsmaczniejsza potrawa traci na wartości, gdy podaje się ją w niestosownym garniturze lub sosie..." M.

Norkowska Tom I-liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej. Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie.

Customer Reviews

We love this product1 days ago
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Aliquam suscipit."

Write your own review

  1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars
Quality
Price
Value

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x